V Topoľčanoch plánujú polyfunkčné centrum, jeho súčasťou budú aj byty

02.01.2013 Topoľčany

Bratislava 2. januára (TASR) - V Topoľčanoch sa pripravuje výstavba nového polyfunkčného komplexu Shopping Center Topoľčany, ktorého súčasťou majú byť byty, obchodné prevádzky, administratívne priestory aj kino. Projekt navrhla banskobystrická spoločnosť AMŠ Partners, investorom a užívateľom objektu má byť bratislavská firma PGP Estate. Uvádza sa to v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Projekt počíta s dvoma možnými variantmi, ktoré sa od seba líšia zastavanou plochou a spôsobom vykurovania. V prvom prípade sa počíta so zastavanou plochou 6100 m2 a 10.320 m2 prenajímateľnej plochy. V prípade realizácie tohto variantu dôjde k čiastočnému výrubu sídliskovej zelene a vykurovanie objektu by sa malo uskutočňovať za využitia geotermálnej energie, pričom doplnkovým zdrojom bude plynová kotolňa. V rámci druhého variantu sa navrhuje zastavaná plocha 6670 m2 a 10.500 m2 na prenájom. Zdrojom tepla by mali byť dve plynové kotolne a náhradným zdrojom bude dieselagregát.

V oboch varianty sa počíta s vybudovaním 18 bytov, 780 m2 pre administratívu a 840 m2 pre kino. Plocha pre obchodné priestory je však v prvom variante o niečo menšia, predstavuje 7540 m2. V druhom variante je to 7720 m2.

Výstavba by sa mala uskutočniť len niekoľko stoviek metrov od historického centra Topoľčian. Zo severu je areál ohraničený ulicou ČSA, zo západnej strany ulicou Streďanská a z východu ho lemuje ulica M. Benku. Na južnej strane sa nachádza bytový dom. Celková plocha dotknutých pozemkov je 8276 m2 a ich súčasťou je aj autobusová zastávka.

Predpokladaným termínom pre začiatok výstavby je podľa zámeru rok 2014, pričom k jej dokončeniu by malo dôjsť v priebehu roka 2015. Termíny sú však zatiaľ len predbežné. Náklady na realizáciu stavby sa odhadujú na úrovni 18 miliónov eur.
 

Vyberte región